Wie ben ik?

Miranda

Miranda van den Eijnden
Coach en verliesbegeleider.

Kernwoorden
Energiek, gevoelig, oplossingsgericht, zorgzaam, analyserend vermogen, leergierig, licht.

Wat breng ik mee?
In mijn rugzak zit veel levenservaring en in de zijvakken zitten mijn werkervaring en opleidingen:

  • vele jaren ervaring als manager met HRM-specialisatie in een grote organisatie.
  • coachings- en begeleidingsopleidingen bij Phoenix, ITIP, Land van Rouw en De Baak.

Achtergrond
Als oudste kind van het gezin ben ik geboren (1963) en getogen in Born. Wij waren thuis met zijn vieren. Mijn zus heeft een verstandelijke beperking. Door de jaren heen heb ik haar proberen te ondersteunen.

Na de middelbare school heb ik economie gestudeerd. Aansluitend ben ik gaan werken bij een grote organisatie, waar ik eerst als vaktechneut heb gewerkt, en later als manager.

Ik ben getrouwd met Raymond en wij hebben samen drie prachtige kinderen gekregen. Onze dochter bleek na veel onderzoeken een niet te behandelen stofwisselingsziekte te hebben. Toen ze drie jaar oud was, is ze plotseling overleden. Haar komst en overlijden hebben mijn leven ingrijpend veranderd. Ik kijk nu anders tegen het leven aan.

Toen daarna een familielid door geweld om het leven kwam, merkte ik dat ik zo niet verder kon. Ik ben daarom enkele opleidingen bij het ITIP gaan volgen.Die hebben mij bewust gemaakt van de gedragspatronen die ik ontwikkeld had. Ik ervoer dat ik de poort van mijn hart vaak had gesloten. Langzaamaan durfde ik die steeds meer te openen. Toen kwam ik ook mijn angsten (weer) tegen en heb die eindelijk durven aankijken. Nu weet ik beter wanneer ik de poort kan openzetten en wanneer ik die kan sluiten. Door me meer bewust te zijn van mijn lichaam en mijn gevoel ben ik zelf de poortwachter geworden. Ik neem het leven nu meer zoals het komt.

In een stilteweek werd de vraag gesteld: “Wat wil je nu werkelijk met je leven?” In die week heb ik besloten te stoppen met het werk dat ik jarenlang had gedaan (manager bij een grote organisatie). Ik ben tot het besef gekomen dat ik mensen (intensiever) wilde begeleiden.

Coachingsopleiding en meer
Aansluitend heb ik de opleiding Coaching Basics gevolgd bij De Baak, aangevuld met enkele opleidingen bij Phoenix (systemisch werken), bij ITIP (Energetische Opleiding) en bij Land van Rouw (Omgaan met Verlies). De HRM-opleidingen uit mijn managersfunctie vormden daarbij een goede basis.

In mijn werk als coach en verliesbegeleider komen mijn levenservaring, mijn eigen bewustwordingsproces en mijn werkervaring samen. Het is fijn mensen te helpen zichzelf te ontwikkelen en hen te helpen bij het wegnemen van belemmeringen. Samen de opening te vinden waarmee zij hun unieke capaciteiten en talenten ten volle kunnen benutten, waardoor ze in grotere vrijheid kunnen leven. In die contacten staat de poort van mijn hart wijd open.

Met de kennis van nu had ik het verlies in mijn leven beter aangekund. Ik weet nu hoe ik anderen hierbij gericht kan helpen.

Daarnaast ben ik vrijwilliger geweest bij: